English versionClick Here to Visit!Diese HP ist eingetragen bei BlueFischkopp Top100Nedstat Basic - Free web site statistics


Hengels
 

Tot de normale uitrusting van een karpervisser hoort een vijf tot zestal hengels, tenminste als je allround wil vissen. Dat wil zeggen, in vijvers en polders, in rivieren en meren.

Om te beginnen behandelen we de penhengel.

 Penhengel

De penhengel die onze voorkeur geniet is een hengel van 13 ft., ofwel 3.90.meter. Langer dus dan de “normale” karperstok, die over het algemeen 3.60 meter is. Deze hengel moet de 1 ¾  lbs. niet te bovengaan. De hengel heeft een parabolische actie. Dat wil zeggen dat bij een juiste slipafstelling de hengel gelijkmatig doorbuigt tot aan het handvat. Gebruik een niet al te grote molen om de balans met de hengel te behouden. Afhankelijk van het water, de begroeiing, de obstakels en de gewichten van de karpers die aanwezig zijn gebruiken we spoelen met nylon tussen de 0.22 mm. en 0.26 mm.

 Tip: Meestal heb je een reservespoel bij je molen. Laat op de ene 0.22 mm. spoelen en op de andere 0.26 mm. Maak thuis de keuze, afhankelijk van het water waar je naar toe gaat.

 Afstandshengel

Wij geven de voorkeur aan een hengel tussen de 2 ¼  en 2 ¾  lbs.,wederom afhankelijk van de omstandigheden. Onze hengels hebben een lichte topactie, hebben body, maar niet overdreven. De lijndikte die gebruikt wordt ligt tussen de 0.28 mm. en de 0.34 mm. , wederom afhankelijk van de omstandigheden en  de “zwaarte” van de hengel. Gebruik een middelgrote molen.

 Grote merenhengel

Deze hengel gebruiken we voor afstanden van meer dan 100 meter.Onze voorkeur gaat uit naar een hengel tot 3 ½  lbs. Wij gebruiken dan het liefst geen nylon gezien het grote percentage rek in de lijn. De keuze van de lijn is aan jullie maar denk er om : De portemonnee raakt een stuk leger. Voordeel: direct contact met de vis.

 

De aaskeuze De visplek Wat voor weer Fotografie

Haken en onderlijnen

Werpmolens Hengels

Voeren

Penvissen

Statisch vissen