English versionClick Here to Visit!Diese HP ist eingetragen bei BlueFischkopp Top100Nedstat Basic - Free web site statistics


De aas keuze voor het vissen op karper
wat gaan we gebruiken mais,bollies,kattenvoer,hondenvoer?


Bollies

Flavour

Mais

Hondenvoer

Over dit onderwerp is zoveel te schrijven en hangt zo af van de persoonlijke voorkeur, de keuze van het water, de mogelijke dressuur op dat water, het natuurlijke voedselaanbod enz. dat wij hier niet te diep op ingaan. Voor uitgebreide informatie is het goed de literatuur in tijdschriften als De Karper en Karperwereld te raadplegen, als ook in sommige boeken van bijvoorbeeld Luc de Baets en Alijn Denau ( jawel, twee Belgen).

Hetzelfde geldt voor de voertheorieën. Hierover zijn de meningen verdeeld maar een ding is zeker, te veel is zeker niet goed en te zuinig ook niet. Ik heb wel eens een trotse visser zien opkijken naar mij met een big smile bij het vangen van een karper na het bijschieten van drie boilies op vijf meter van mijn voerplek vandaan, “Je moet ze gretig houden”, riep ie.

 Tja, wat dan nog te vertellen over het aasvoer.

Een karper is een alleseter dus wat dat betreft is de keuze eenvoudig maar daardoor ook meteen gecompliceerd. Hoeveel soorten boilies er wel niet op de markt zijn mag Joost weten (of Martin) maar heel veel en er komen er steeds meer bij. Boilies in alle kleuren van de regenboog in groottes van 8-50 millimeter en smaken van zeer zoet tot bitter, van crab tot noten, van fish tot lever. Om gek van te worden. Worden wij er rijker van? Nee. De boilieboeren. Ik heb zelf nog nooit “De Boilie” kunnen kopen. Wel heb ik voorkeuren voor bepaalde boilies op bepaalde wateren, maar wie ben ik? Op hetzelfde water waar ik op scoor met gebrande noten vangt een ander ze misschien met scopex.

Probeer het zelf uit en blijf geloven in een paar soorten anders word je gek. Gek zijn natuurlijk ook de prijzen van de verschillende soorten boilies, bijna onbetaalbaar, zeker die van de zogenaamde topmerken. En dan moet je er ook nog mee voeren. Het is eigenlijk van de gekke als je karpervissers zo maar een zak van 35 Euro in het water ziet plonsen.

 Naast de boilies zijn er natuurlijk vele verschillende soorten van voedsel die de karper graag eet alleen de kans dat je een kopvoorn of brasem vangt is dan ook aanwezig. Overigens staat de boilie ook niet garant voor de vangst van alleen maar karper. Ik ben gillend weggelopen van de Seine na drie nachten meun , meun en nog eens meun. Zestig stuks in totaal. Om gek van te worden als je karper wilt vangen.

Welnu, andere aassoorten zijn maïs, wormen, kattenbrokken, hondenbrokken, stukjes vlees uit blik(Smac), kaas, duivenvoer, kikkererwten, tijgernoten welnu, te veel om op te noemen. Goedkoper dan de boilies en op sommige wateren leveren ze nog betere vangsten op ook.

 Zoek het lekker zelf uit

Karper is gek op ontbijtkoek
Om een lang verhaal kort te maken,laatst heb ik van een bedrijf waar ze inpakmachines bouwen een paar dozen ontbijtkoek van het merk  peijnenburg gekregen,deze waren gebruikt voor het proef draaien.
Omdat wij als karpervissers van alles in het water gooien,dachten ze dat die ontbijtkoek bij mij nog wel een bestemming kreeg
Dus ik de hele auto vol geladen en het spul mee naar huis genomen,in de auto denkend wat moet ik er mee, en waar laat ik al die dozen dat zal me vriendin weer leuk vinden want het staat al zo vol met
karpervoer.
Zo eindelijk was het zover vissen op karper, en natuurlijk met de boilie, maar helaas die dag geen
karper,twee dagen later weer eens proberen, dit keer een karpertje van van 14 pond.
In deze week werd het weer ook beter ,dus nu wilde mijn vriendin ook wel mee, om even met de pen te vissen,éénmaal aan het vissen zat ik met twee hengels met een boilie, en mijn vriendin met zachte maïs.
Maar helaas de karper wilde niet bijten. nu lag er nog een doos ontbijtkoek in mijn auto, ik dacht kan dat spul wel eens bij mijn vriendin aan de haak doen. zo gezegd zo gedaan, binnen een paar minuten schiet haar dobber weg, jammer een brasem en weer één dit ging zo een uurtje door, maar toen ja hoor de eerste karper, niet groot maar toch. Want aan de boilie gebeurde niets.
Ik besloot om van de ontbijtkoek wat ballen en knikkers te maken om ze naar de overkant op mijn stek te schieten.
Nu moest er aan mijn hair een boilie van ontbijtkoek, ik een stuk gepakt en er een boilie van gekneed.
Dit ging prima, en tot mijn verbazing blijven ze ook goed aan de hair zitten.
Je kan makkelijk 50-70 meter mee inwerpen.
Zo nu maar wachten, maar na een half uur was het al raak een karper van 16 pond.
Aan mijn andere hengel ook maar snel ontbijtkoek gedaan, ook daar ving ik al snel een karper mee deze was 15 pond, nog geen grote maar ik ving nu wel vis.
Die dag kwamen er 7 karpers op de kant, dit was me in twee dagen niet gelukt.
Het vissen met ontbijtkoek doe ik nu regelmatig, ik kan het dan ook aanraden, het is niet duur en blijft heel lang vers.
TIP: maak de verpakking twee dagen voor dat je gaat vissen open, dan kan je er makkelijker boilies van maken.

De aaskeuze De visplek Wat voor weer Fotografie

Haken en onderlijnen

Werpmolens Hengels

Voeren

Penvissen

Statisch vissen